GSP Grankulla svenska pensionärer

GSPs vårfest ”Räkfrossa” 9 mars å Villa Junghans

 

Föreningens ledning ställde sig välvilligt till alla de medlemmar som tidigare råkat ut för det tråkiga beskedet FULLBOKAT inför vårfesten. Detta ledde till en intensiv insats med att placera många fler än på tidigare fester. Deltagarna var i nåt skede uppe i 140 personer. Slutligen bänkade sig 125 personer vid 17 bord, vilket innebär rekord i vår historia.

Festen inleddes med välkomstdrinken ”musicerande vitvin” det vill säga skumpa som tyvärr vissa deltagare fick köa för eftersom barmästaren slarvat med bemanningen och därför kämpade nästan ensam. Drinken hade dock positiv inverkan på stämningen som genast märkbart steg i höjden.

Ordförande Filip Hamro-Drotz hälsade festpubliken välkommen och festen inleddes med syskonen Theresa och Henrik Wikström som bjöd på sång och ackompanjemang med högklassig populärmusik till publikens högljudda nöje.

Teresa Wikström

Räkorna, brödet, dillen, remouladen och vitvinet räckte väl till åt var och en. Någon kanske tyckte att vitvinet var i knappaste laget. Men i stort var deltagarna nöjda.

Några flaskor alkoholfritt vin gick också åt. Festen kryddades av snapsvisor som utropades mästerligt av Magnus som överlät tonen åt Mona B och publiken stämde in. Varje bord var försett minst fyra sånghäften med många nya snapsvisor.

Boris Westerlund

En viktig del av festens program har av tradition bestått av Boris Westerlunds musikfrågesport. Denna gång var frågorna speciellt svåra men alltid lika finurliga och mångsidiga. Enligt många en av festens höjdpunkter. Boris fortsatte sedan med klassisk dansmusik. Denna gång fungerade dansen i Ekbergs café.

Anne Waselius anordade för Röda Korset ett lotteri.

 

2018-03-10 CB

 

 

Glada räkfestfirare

Mita och Henrik

Marit och Bubben

Maija och Lena

Helena och Reinhold E.

Räkkvällens effektiva serveringspersonal:

Pinya och Robin