GSP Grankulla svenska pensionärer

Julgröt i Grankulla kyrka 20.12.2011

Grankulla församling bjöd Grankulla Svenska Pensionärer på julgröt och -program, Lucia med tärnor sjöng jätte vackert och så gjorde även GSP's egen kör GSP-Klang.


 

MM:s Seniorkörs julkonsert 2010 i Ingå kyrka 14.12.2011

 

MM:s Seniorkör

Fotograf: Bertel Evers


 

Tisdagsmöte 13.12.2011

 

Glöggmingel

 

Jultomten besökte GSP glöggmingel. Stora salen i Villa Junghans var fullsatt med förväntasfulla pensionärer. Många av dem klädda tomteluva. Regina Evers spelade glad julmusik på piano.Duo Lucander, far och 10-årig son konserterade tillsammans. Teatergruppens premiär med sketchen  “Julkortet”, översatt från danskan av Margareta Sirviö. I rollerna Anna-Greta Liljeroth och Kristian Strömberg. Daisy Nordman läste en travesti på “Tomten”, som nu hette Morsan.

Så belönades alla de anonyma hjälparna, värdinnor och stolsläpare md en vin flaska.
Julgubben själv (Kristian Strömberg) uppenbarade sig och delade först ut styrelsens julklapp till sin aktive ordförande innan det blev dags för karamellutdelning och fotografering.

Och mellan programnumren mingla

 

 


 

 

Grankulla Svenska Pensionärer uppförde sin traditionella jultablå i Grankulla kyrka för Grankulla dagisbarn. Barnen satt andäktiga och lyssnade på tablån. Under tablån sjöng barnen några julpsalmer och -sånger. Jultablån uppfördes under fredag förmiddag som två uppvisningar.

 

 


 

Tisdagsmöte 29.11.2011

Mina jular - Lars Huldén

 

Lars Huldén (klicka för mera info)

 

Lars Huldén pratar med en av GSP's 100 åringar fru Magda Lindblom

Lars Huldén 1926

 


GSP 100-åringarna

GSP 100-åringarna uppvaktades 25.11.2012 i Villa Breda av GSP styrelsen. Längst till vänster Astrid Harjulin 102 år, Annie Olin 103 år, död, Maja Aminoff 102 år död. Magda Lindblom 102 år. På bilden fattas Greta Packalén 103 år, som torde leva. (notisen 08.12.2013)

 

Tisdagsmöte 15.11.2011

 

 

Mötesordförande var Magnus Öhman och -sekretaerare Anna-Greta Liljeroth

 

Till styrelsemedlemmar för åren 2012 och 2013 återvaldes Clas Bergring, Eja Karell och Anna-Greta Liljeroth. I stället för Bertel Evers, som undanbett sig återval, invaldes för åren 2012 och 2013 Magnus Diesen. År 2010 för 2011 och 2012 invalda styrelsemedlemmar är Carita Fredriksson och Margareta Sirviö, Tuula Jonasson och Kaj Kankaanpää.

Mötet godkände enhälligt en oförändrad medlemsavgift om 13 € samt 2 € för program och kaffe,

Föredragshållare Pertti Kavén : Krigsbarn - "I skuggan av det humanitära"
 

Fakta och personligt om finska krigsbarn.


Klicka här ovan för att läsa mera om Pertti Kavéns doktorsavhandling.

 

 

 

 


 

10.11.2011


(Klicka rubriken för mera info om teaterstycket)

 

Vi var 44 GSP pensionerer som åkte denna vackra rimfrostiga torsdag till Åbo. Vi åt en härlig lunch med sallad, ärtsoppa och plättar etc. på Bryggerirestaurang Koulu, snett över Eriksgatan från teatern.

Vi såg och hörde ett kraftfullt musikaliskt teaterstycke med många fina sångare, men allt det roliga tar slut och vår buss stod och väntade på utsatt tid kl. 17.30 utanför teatern för att kunna ta oss tillbaka till Grankulla

 


 

Tisdagsmöte 01.11.2011
Morres "antikrunda" , Bernt Morelius

 

 

Till denna tisdagsträff hade många medlemmar kommit med fina intressanta saker: skedar av olika slag, såsom potatissked, pralinsked etc. Där fanns intressanta tavlor, ljusstakar, knivar, porslinsföremål och en ring av kärestans hår kring en silverring samt många många andra intressanta föremål. Morre gick igenom föremålen turvis och belyste på ett ypperligt sätt om historien kring dessa olika föremåls uppkomst. Publiken som var så fulltalig som den bara kunde vara satt andäktigt i två timmar utan att ge ett knys från sig och vilket som var fint ingen mobil störde vår fenomenala experts föreläsning om föremålen.

 

 


 

Tisdagsmöte 18.10.2011

Åldrandet och minnet

Geriatriker Heljä Lotvonen, Koti- ja laitoshoidon vastuulääkäri.

Salen var så fullsatt i dag att Clas måste bära in flera stolar och en del mötesdeltagare satt i Ekbergs café. Geriatriker Heljä Lotvonens föredrag var synnerligen intressant och upplysande om de olika faktorer som skuggar vår ålderdom. Heljä Lotvonen är läkare på Ekkulla och äldre personer med bl.a. minnesproblem och  även sömnproblem kan bör besöka henne.


 

 

14.10.2011

 

Oktoberfesten, en av årets gladaste fester samlade c:a 80 deltagare, många i fantastiska utstyrslar. Musikgissning, oktoberfestmeny med bl.a.  öl, bratwurst och sauerkraut och glad tyskinspirerad musik förhöjde stämningen. Heder åt arrangörerna.

Text: Margareta Sirviö. Fotograf: Bertel Evers

Klicka sidan Oktoberfest 2011 denna rad och se mera bilder från festen.


 

Smågruppverksamheten,
tisdagmöte 04.10.2011


Presentation av smågruppverksamheten


Vi var många på plats som fick fin information om våra smågrupper. Dansarna uppträdde live med två dansnummer. Vi fick också njuta av GSP-Klangs fantastiska sång under ledning av kantor Barbro Smeds.

 

 

Alla smågrupperna hade egna små bord där man kunde närmare bekanta sig med gruuppernas verksamhet. Främst ser vi samtalscafét, sedan är det Teresorna, IT-stöd och släktforskarna.

 

 

 

Teresornas fina handarbeten kunde vi beskåda.

Bertel Evers presenterade med ord och bild släktforskarnas verksamhet. Följande GSP-släktforskarträff är tisdagen 18.10.2011 efter tisdagsmöte kl. 15.00 "Börja släktforska"

Canasta-gänget visade sina talanger och berättade att man gärna tar emot nya spelare och är då villiga att ändra speltiden vid behov från kl. 9-12 på måndagarna till 13-16 på måndagarna.

 


Motionsdag på Solvalla 30.09.2011


Igen hade vi en solig, varm och trevlig motinsdag på Solvalla. Vi vandrade antingen 3,3 eller motions- /utsiktsstigen. Vi spelade också boule, "mölkky" och vi konditionstestade oss och fann att vi borde kanske göra oftare om detta t.ex. på Kasaberget. Vi åt god laxsoppa med sallad. Vid slutet av dagen stretchade vi och fann att det skulle finnas behov av en strechklubb som skulle utföra strechingar 1 gång per vecka t.ex. i Villa Jungahns.

 

Här är hela 3,3 km-gruppen samlad vid ca. 1,5 km passet, sedan splittrade gruppen på sig.  Hunden på bilden heter Vera och är från Kyrkslätt.

 


 

Tisdagsmöte 20.09.2011

 

 

Livräddande förstahjälp för seniorer -
hälsovårdare Susanna Stenman, Folkhälsan

 

Hjärtinfarkt
Hjärninfarkt
Hjärnblödning
Blopropp i lungan
Blodpropp i benet
Stoppa en blödning

 

Klicka respektive rad så får du mera information

 

Kom ihåg att ringa 112  genast när ni är osäkra på diagnosen till ovannämnda punkter. Ring hellre en gång för mycket än en gång för lite uppmanade oss Susanna.


 

Tisdagsmöte 06.09.2011

 

"Staden-party" med Finn Berg, stadsfullmäktigeordförande i Grankulla

 

Bekanta dig med Grankulla stads webbsidor genom att klicka denna rad!

 

Vi var många på detta synnerligen intressanta tisdagsmöte, som talare hade vi Finn Berg stadsfullmäktigeordförande i Grankulla. Han kom fram med många intressanta saker om äldrevården, byggandet av  Grankulla centrum. Han gick inpå debatten om att bevara gamla Grankulla hus som blivit illa medgågna av eldsvåda.

 

Vi var så många att våra flitiga serveringsflickor fick bära in flera bord och stolar så att alla fick plats i salen. Det var synnerligen fint att påtåren serverades senare efter föredraget.


 

04.08.2011

Vi var ca 560 pensionärer i går i Tenala och njöt av fint program och väder. Maten var god men HET! Vår buss gick sönder i Virkby, men vi kom fint fram ändå och missade endast ett par saker i programmet.

 


 

GSP sommarcafé

Vi träffades vid en kopp kaffe på Villa Junghans terass 28.07. Vi var ca. 50 st. kaffetörstiga pensionärer på plats trots åska och regn. Tack till vår husmor Tuula Jonasson, som hade bullat upp det så fint.

 

Uppdaterad 2013-12-08