GSP Grankulla svenska pensionärer

Släktforskargruppen hade möte på Villa Junghans 13.5.2019.

 

Vi var sju aktivt intresserade av släktforskning på olika stadier som träffades första gången. Några var helt nybörjare och andra var mycket långt hunna i sin forskning.

De erfarna forskarna delade frikostigt med sig av sin gedigna kunskap till stor glädje för oss nybörjare.

Vi tar gärna emot flere intresserade av att forska i sin släkt.

Vi träffas nästa gång på Villa Junghans bibliotek 20.9.2019 klockan 10:15.

Agneta Lindevall agneta.lindevall(åt)gmail.com eller 040 540 9452

________________________________________________________________________

 

På släktforskargruppen möte tisdagen den 19 april 2016 på Villa Junghans föreläste Marita Raatikainen om hur man tolkar gammal text.

 

I föreläsningsserien "Upptäck din familjs historia - introduktion" behandlades  i februari 2016 släktforskningsprogram, d.v.s. datorprogram för att registrera antavlor och släktdatabaser, sammanställa personfakta och presentera dessa i form av släkttabeller och släkttavlor. Boris  presenterar sin manuellt gjorda stora antavla.

 

Bertel Evers stående vid bordsändan påbörjade 31.3.2015 sin serie "Upptäck din familjs historia–introduktion" om grunderna i släktforskning, "Hur komma igång". Bertel hade sammanställt ett exempel som han sedan belyste med hur och var man söker grunduppgifter om en person och dennes familj.

 

Hösten 2011 började en föreläsningsserie med temat "Släktforska steg för steg". Serien omfattade anvisningar om hur man börjar, lägger upp sin släktforskning och vilka möjligheter de digitala arkiven erbjuder.

 

Släktforskargruppen startade våren 2007 med 14 intresserade släktforskare. På våren 2008 höll Per Göran Savander i Grankulla bibliotek föreläsning om "Användning av släktforskningsprogram" och "Hur använder man internet i släktforskningen".