GSP Grankulla svenska pensionärer

Släktforskargruppen

ÄR DU INTRESSERAD AV DIN SLÄKTS HISTORIA?

Carina Wolff-Brandt höll föredrag på tisdagsmötet i januari 2019 om sin senaste bok: Piga, klockare, inhysing, lots.

Ett fint exempel på vad släktforskning kan leda till för en författare.

Kontakta Agneta Lindevall: agneta.lindevall(åt)gmail.com eller 040 540 9452

så kommer vi överens om en tidpunkt för träff. Med tiden kunde vi få en ny hobbygrupp i GSP, som träffas och verkar såsom 

överenskommes bland de intresserade 

Intresserad, nybörjare, längre hunnen

VÄLKOMMEN MED!

 

======================

 

På släktforskargruppen möte tisdagen den 19 april 2016 på Villa Junghans föreläste Marita Raatikainen om hur man tolkar gammal text.

 

 

I föreläsningsserien "Upptäck din familjs historia - introduktion" behandlades  i februari 2016 släktforskningsprogram, d.v.s. datorprogram för att registrera antavlor och släktdatabaser, sammanställa personfakta och presentera dessa i form av släkttabeller och släkttavlor. Boris  presenterar sin manuellt gjorda stora antavla.

 

Bertel Evers stående vid bordsändan påbörjade 31.3.2015 sin serie "Upptäck din familjs historia–introduktion" om grunderna i släktforskning, "Hur komma igång". Bertel hade sammanställt ett exempel som han sedan belyste med hur och var man söker grunduppgifter om en person och dennes familj.

 

Hösten 2011 började en föreläsningsserie med temat "Släktforska steg för steg". Serien omfattade anvisningar om hur man börjar, lägger upp sin släktforskning och vilka möjligheter de digitala arkiven erbjuder.

 

Släktforskargruppen startade våren 2007 med 14 intresserade släktforskare. På våren 2008 höll Per Göran Savander i Grankulla bibliotek föreläsning om "Användning av släktforskningsprogram" och "Hur använder man internet i släktforskningen".