GSP Grankulla svenska pensionärer

     Pilates

________________________________________________________________________

GSP ordnar i samarbete med Folkhälsan i Grankulla pilatesträning för sina medlemmar varje vecka, tisdagar kl. 16-17, under Anita Lindströms ledning.

Vi startar höstens pilatesövningar tisdagen den 8 september kl. 16. Villa Junghans stora sal är reserverad för oss varje tisdagseftermiddag kl. 16-17 ända t.o.m. maj 2021. Efter att vi länge levt med coronarekommendationer och -restriktioner är de vardagsmat och glasklara för oss alla. Eventuella utrymmesproblem p.g.a. 2 meters regeln löser vi om de uppstår. Det torde nog finnas rum för alla som vill delta.

Rulla ihop gympamattorna och kom med! Välkomna!

Gruppen koordineras av Clara Gustafsson: 
mejl: claramaria@wippies.fi, tfn: 050 339 6044.

 

 

I wikipedia beskrivs pilates såhär:

Pilates är en träningsform som utmärks av långsamma rörelser samt en strävan efter harmoni, såväl själslig som kroppslig. Pilates skapades i början av 1900-talet av tysken Joseph Pilates. Joseph Pilates var verksam i USA och träningsformen är också utbredd i Nordamerika, men har även blivit vanlig i Sverige.[1] Han kallade själv träningsformen The Art of Contrology vilket syftar på vikten av precision och koncentration som ett sätt att kontrollera musklerna.

Pilates är en träningsmetod som kombinerar styrketräningstretchning och yoga. Pilates handlar mycket om tankekraft. Pilates kan vara, till skillnad från vad många tror, väldigt fysiskt krävande om det görs på rätt sätt. Pilates-rörelserna ska utföras långsamt. Vid varje övning tränas flera muskelgrupper samtidigt.