GSP Grankulla svenska pensionärer

     Pilates

________________________________________________________________________

GSP ordnar i samarbete med Folkhälsan i Grankulla pilatesträning för sina medlemmar varje vecka under Anita Lindströms ledning.

Medan vi väntar på att villa Junghans åter ska öppnas för oss tränar vi under hösten på Mäntymäen koulu, alla tisdagar kl 17-18. OBS! klockslaget.
Start tisdagen den 21.09.2021

Gruppen koordineras av Clara Gustafsson: 
mejl: claramaria@wippies.fi, tfn: 050 339 6044.
 

________________________________________________________________________

I wikipedia beskrivs pilates såhär:

Pilates är en träningsform som utmärks av långsamma rörelser samt en strävan efter harmoni, såväl själslig som kroppslig. Pilates skapades i början av 1900-talet av tysken Joseph Pilates. Joseph Pilates var verksam i USA och träningsformen är också utbredd i Nordamerika, men har även blivit vanlig i Sverige.[1] Han kallade själv träningsformen The Art of Contrology vilket syftar på vikten av precision och koncentration som ett sätt att kontrollera musklerna.

Pilates är en träningsmetod som kombinerar styrketräningstretchning och yoga. Pilates handlar mycket om tankekraft. Pilates kan vara, till skillnad från vad många tror, väldigt fysiskt krävande om det görs på rätt sätt. Pilates-rörelserna ska utföras långsamt. Vid varje övning tränas flera muskelgrupper samtidigt.