GSP Grankulla svenska pensionärer

GSP:s Fotoklubb

Vi sammankommer på Villa Breda en torsdag i mitten av månaden kl. 13.30‒16.30.

Ordförande är Henrik Bremer henrik.bremer(åt) kolumbus.fi

________________________________________________________________________

En vecka ges tilläggstid att skicka in bilder till Fotoparaden med temat Ljus och skugga. 23.10 är sista inlämningsdatum. Skicka till gspfotoklubb@gmail.com. Inga förminskade bilder behövs. Kom ihåg att ge namn åt era bilder.

Hej alla fotointresserade GSP:are!

Nu är det dags att lansera höstens Fotoparad. Vi har valt temat "ljus och skugga".
Senaste inlämningsdatum är torsdagen den 15 oktober.

Som tidigare får var och en lämna in två bilder i full resolution dock med begränsningen att bilden inte får överstiga 25 Mb i storlek. Alla bilder skall vara försedda med namn. Bilderna skickas per e-post till adressen gspfotoklubb@gmail.com.

Vi har engagerat Oscar Keserci som domare, han bedömer alla bilder på distans och ger ett video omdöme för varje bild mot slutet av oktober. Dessa videoinspelningar publiceras sedan på GSP Fotoklubbs Facebook sida. Oscar väljer som vanligt ut åtta bilder ur skörden som vid tillfälle utskrivs och hängs upp i villa Junghans. Bilderna publiceras också på GSP webbplats.

Välkomna alla med era bidrag.
Henrik Bremer, klubbordförande

________________________________________________________________________

Ett glatt besked i coronatider är att Fotoparaden med temat Vårtecken INTE är lagd i malpåse

Nu när vårtecknen börjar visa sig är det läge att gå ut i naturen (så länge det är tillåtet) för att kanske fota just DEN rätta bilden. Man skall ju undvika folkmassor så de mindre frekventerade friluftsområdena är att föredra.

Inlämningen sker senast den 3 maj som tidigare aviserats. Allting tyder på att bedömningen sker på distans och att publiceringen av resultaten till en början sker på vår egen FB gruppsida och på GSP webbplats. De åtta utvalda bilderna visas i tryck när det åter är möjligt att samlas i Villa Junghans.

Följ gärna med naturens växlingar på Facebookgrupperna Grankulla Svenska Pensionärers Fotoklubb, GSP Naturgruppen och Fåglarna kring Gallträsk för att nämna några.

 

Mvh

Henrik Bremer

________________________________________________________________________

Nya program för ivriga Fotoklubbare

  1. Fotoparaden för våren har på ”allmänhetens begäran” fått temat ”VÅRTECKEN”. Inlämningsfrist är 3 maj. Vi planerar att kunna hålla genomgången i medlet på maj. Alla välkomna att skicka sina TVÅ (2) bidrag till adressen gspfotoklubb@gmail.com.  Inga förminskningar eller förstoringar behövs, det räcker med att skicka sina bilder i full upplösning i jpg format (max 25 Mb) försedda med namn på bilden. När bilderna mottagits (skicka dem som separata e-mejls) får ni en bekräftelse att bilderna blivit mottagna.
  2. Porträttfotoworkshop i Villa Breda den 19.3 kl. 13.30 i Mörnesalen. En närmare beskrivning publiceras senare men vi kommer att använda oss av studioljus och blixt för att skapa bilder med mera dramatik än rena portättbilder. Christer Nikander är Primus Motor. Välkomna med.

Henrik Bremer

Ordförande för GSP:s fotoklubb

________________________________________________________________________

Bedömningen av Fotoparaden med temat GRÅTT har genomförts 

De inlämnade bidragen, 42 stycken, finns till påseende HÄR och på Fotoklubbens Facebook sida. Domare var Ghita Thomé.

Ett nytt tema kommer att lanseras inom kort samt en programförklaring för vårterminen.

Håll koll på detta på GSP webbplats samt Fotoklubbens FB sida. Information skickas även via e-post.

Ifall ni har på känn att e-post meddelanden från fotoklubben inte kommer fram skicka gärna ett e-postmeddelande till gspfotoklubb@gmail.com så uppdaterar vi vår utskickslista.

________________________________________________________________________

Regler för Fotoparaden

  •  Varje fotograf får sända in två bilder i två separata e-postmeddelanden till en given e-postadress, den nya är ”gspfotoklubb@gmail.com”. Om bilderna är fler minskar arbetsgruppen antalet till två. Besked ges till fotografen om ankomna bilder.

  • Bilderna skall namnges, dvs. en bildkod såsom tex. IMG1 skall ersättas med bildens namn. Bedömningen sker anonymt så att fotografens namn förblir obekant för bedömaren tills han/hon har avgett sitt utlåtande. Efter bedömningen kan bilderna ställas ut i Villa Junghans kaffehörna och/eller publiceras på GSP:s hemsida och Fotoklubbens Facebook gruppsida och då anges också fotografens och bildens namn.
  • Bilder som tidigare bedömts inom fotoklubben kan inte skickas in som nya bidrag.
  • Bilder som sänds in för bedömning kan levereras i bildens originalformat, dock så att bildstorleken inte får överskrida 25 Mb (e-postlådekrav). Bilderna bör alla skickas som separata e-postmeddelanden. Bilderna får beskäras. Bildformatet är .jpg.
  • Eftersom de bilder som deltagit i paraden publiceras på GSP:s hemsida bör de förminskas, så att liggande bilder har formatet 800 pixel (långsidan av bilden), stående bilder har dock långsidan 600 pixel. Denna modifiering kan göras på fotoklubbens försorg men kan också gärna göras av fotografen själv. De förminskade bilderna får skickas i ett och samma e-postmeddelande

 

Henrik Bremer

Ordförande

_______________________________________________________________________

Styrgruppen för Fotoklubben från höger: Carl-Göran, Henrik, Peter, Inge, Christer och Anders

 

Deltag i månadens foto 

Varje månad ges ett tema. Din tolkning publicerar du på Fotoklubbens Facebook sida (Grankulla Svenska Pensionärers Fotoklubb). Reglerna är enkla: tolkningen är fri men bilden måste vara tagen under den givna månaden. För att kunna publicera din bild bör du ansöka om medlemskap i den slutna facebook gruppen. På frågor svarar ordförande Henrik Bremer: henrik.bremer(åt)kolumbus.fi .

Kom med förslag till logo för fotoklubben. Logon bör innehålla texten GSPs Fotoklubb, bilden får vara svartvit eller i färg. Fotoklubbens styrgrupp väljer vinnande förslag i april-maj.

 Skicka förslagen till Henrik Bremer e-mail: henrik.bremer(åt)kolumbus.fi

________________________________________________________________________

UTVECKLA DITT FOTOINTRESSE MED OSS!

     Fotoklubben i Grankulla svenska pensionärer