GSP Grankulla svenska pensionärer

GSP:s Fotoklubb

Vi har inga sammankomster under pandemin. När det blir möjligt återkommer vi med information.

Ordförande är Henrik Bremer henrik.bremer(på)kolumbus.fi

Facebooksidan HÄR

________________________________________________________________________

Foton från Fotoparader 2021

Se HÄR

________________________________________________________________________

Hej alla fotovänner.

Här kommer det första temat för 2021: Mörker (kvälls- eller nattbild).
De vanliga reglerna gäller: max två bilder/fotograf, försedda med namn i .jpg format med max 25 Mb storlek. Inga förminskade bilder skall sändas! Dead line är 13 februari 2021.
Även gamla bilder duger men inte sådana som tidigare skickats till Fotoparaden.
Adressen är: gspfotoklubb@gmail.com och ingen annan!

Oscar Keserci bedömer bilderna med en videosnutt som enbart publiceras på Fotoklubbens Facebooksida Grankulla Svenska Pensionärers Fotoklubb. Detta pga. coronapandemin och pga. att det inte finns andra jämförbara gratisplattformar för video. Det är väldigt enkelt att skapa sitt eget FB konto som behövs för att kunna se bedömningen på nätet.
Bilderna publiceras givetvis även på GSP webbplats, men utan bedömning.
När bedömningen publiceras får vi återkomma till målet är i slutet på februari.

Välkomna med!

________________________________________________________________________

Regler för Fotoparaden

  •  Varje fotograf får sända in två bilder i två separata e-postmeddelanden till en given e-postadress, den nya är ”gspfotoklubb@gmail.com”. Om bilderna är fler minskar arbetsgruppen antalet till två. Besked ges till fotografen om ankomna bilder.

  • Bilderna skall namnges, dvs. en bildkod såsom tex. IMG1 skall ersättas med bildens namn. Bedömningen sker anonymt så att fotografens namn förblir obekant för bedömaren tills han/hon har avgett sitt utlåtande. Efter bedömningen kan bilderna ställas ut i Villa Junghans kaffehörna och/eller publiceras på GSP:s hemsida och Fotoklubbens Facebook gruppsida och då anges också fotografens och bildens namn.
  • Bilder som tidigare bedömts inom fotoklubben kan inte skickas in som nya bidrag.
  • Bilder som sänds in för bedömning kan levereras i bildens originalformat, dock så att bildstorleken inte får överskrida 25 Mb (e-postlådekrav). Bilderna bör alla skickas som separata e-postmeddelanden. Bilderna får beskäras. Bildformatet är .jpg.
  • Eftersom de bilder som deltagit i paraden publiceras på GSP:s hemsida bör de förminskas, så att liggande bilder har formatet 800 pixel (långsidan av bilden), stående bilder har dock långsidan 600 pixel. Denna modifiering kan göras på fotoklubbens försorg men kan också gärna göras av fotografen själv. De förminskade bilderna får skickas i ett och samma e-postmeddelande

 

Henrik Bremer

Ordförande

_______________________________________________________________________

Styrgruppen för Fotoklubben från höger: Carl-Göran, Henrik, Peter, Inge, Christer och Anders

 

Deltag i månadens foto 

Varje månad ges ett tema. Din tolkning publicerar du på Fotoklubbens Facebook sida (Grankulla Svenska Pensionärers Fotoklubb). Reglerna är enkla: tolkningen är fri men bilden måste vara tagen under den givna månaden. För att kunna publicera din bild bör du ansöka om medlemskap i den slutna facebook gruppen. På frågor svarar ordförande Henrik Bremer: henrik.bremer(åt)kolumbus.fi .

________________________________________________________________________

UTVECKLA DITT FOTOINTRESSE MED OSS!

     Fotoklubben i Grankulla svenska pensionärer