GSP Grankulla svenska pensionärer

            Gröna Fingrar

Ledare är Monica Hamberg, monica.hamberg(åt)kolumbus.fi, 050 382 2675

Byt ut (åt) till @ om du vill mejla!

________________________________________________________________________

Gröna Fingrars sista programpunkt före sommaren 2019

var vilda orkidéer och naturängar under ledning av Calle Gahmberg.

Våren har förövrigt bestått av Tillandsia växter, besök i den Nylundska trädgården i Grankulla. I år åkte vi på nytt till  Hagalands trädgårdsbutik för inköp av sommarblommor efter föra årets goda erfarenheter, samtidigt vek vi in hos Reimans i Kyrksätt där olika plantor också hittade vägen till våra korgar.
 

________________________________________________________________________

Tillandsiaväxter 9.4.2019

9.4.2019 träffades 20 Gröna fingrar för att bekanta sig med Tillandsiaväxter. Växterna som saknar rötter (!) presenterades av Eeva Tarkio från Huoneettrum som bland annat importerar Tillandsia.

 

________________________________________________________________________

Den 3.9.2018 åkte gröna fingrar till Sannäs.

 

Den 3.9.2018 åkte gröna fingrar till Sannäs bortom Borgå för att besöka Bernt och Märta Olins trädgård. Trädgården i sitt överflöd och värdparets djupa kunskap imponerade stort på oss. I trädgården på dryga hektaret fanns allt, nyttoväxter, blommor, arboretum och två växthus så fulla av chili och tomater så man inte rymdes in.

======================

 

Här några bilder från gröna fingrars senaste trädgårdsbesök; försommaren 2018. Gröna fingrar önskar alla en riktigt trevlig sommmar med sol och regn i lämpliga proportioner så både människor och växter trivs och mår bra.

Hälsningar
Fredrika

 

 

 

==============================

 

Här lite bilder från gröna fingrars julblomspyssel 12.12.
Gröna fingrar önskar alla God Jul med lite julblommor!
 

 

 

 

7.6. I strålande solsken före annalkande storm och regn besökte 13 Gröna Fingrar en underbar trädgård i Grankulla. Efter att ha rundat huset längs en smal stig öppnade sig den fantastiska woodland trädgården där man utnyttjat berget och de naturliga stenformationerna till fulländning. Vi var mäkta imponerade.

 

 

 

9.5.2016 samlades 18 glada Gröna Fingrar för att bese Södra Heikelvägen 7 där Hagners bor. Trädgården grönskade, vårblommorna gav färg och huset var som en frodig perennrabatt.
 

Efteråt var det Koivus på Södra Heikelvägen 9 som i sin sköna trädgård bjöd på kaffe med dopp.

 

Utfärd till Botaniska trädgården i Kajsaniemi

Gröna fingrar gjorde 12.4.2016 en utfärd till Botaniska trädgården i Kajsaniemi. Jag bifogar bilder som jag blev ombedd att ta och skicka till dig när vi efter rundvandringen intog kaffe med kardemummakransar (medhavt och bakat av vår ledare Fredrika Forsskåhl).


En solig och vacker dag, kyligt ute, men inne i en del avdelningar tropisk värme. Mycket lyckad exkursion!