GSP Grankulla svenska pensionärer

En nybörjarkurs i Round Dance börjar igen onsdagen den13.9. Vi har dansat några gånger på våren och repeterar nu grunderna så nya par är också väkomna. Vi har haft verkligt trevligt men vi skulle gärna vara flera.

Round dance är en pardans med en färdig koreografi.  Ledare eller ”cuer” är Christian von Alfthan tillsammans med Gunilla Cavonius.  Vi har lett round dance i snart 3 år på Arbetets Vänner i Sörnäs.  Vi dansar på Villa Junghans i ändan av Leagränden i Grankulla.

Onsdagar klockan 13-14:30 börjar en kurs för par, herr och dam.
 

Kom och pröva  på Round Dance. Ingen avgift. Anmälningar och frågor till Christian von Alfthan  0405441649

 

Kom och pröva  på Round Dance. Ingen avgift. Anmälningar och frågor till Christian von Alfthan  0405441649 eller mejla christian.von.alfthan(åt)iki.fi

 

Vad är då Round Dance?

Round Dance är koreograferad pardans som är ”cuad”, verbalt ledd på engelska av en dansledare. Round Dance har utgått från USA men dansas allmänt i många europeiska länder. I Finland har det uppstått  flera grupper som dansar till engelskt ”cue” på sista tiden.

Den spännande skillnaden mellan Round Dance och fri sällskapsdans är att varje dans har fullt koreograferats i förväg. Ett vackert musikstycke väljs, och de olika stegen eller figurerna är valda för att passa musiken exakt. Skapandet av en bit koreografi är som underhålla en maskin, med alla växlar och spakar i precis rätt läge för att ge en jämn och flytande rörelse. De steg-för-steg instruktioner om hur man dansar denna koreografi skrivs ut i vad som kallas ett ”cue sheet”.

För det andra finns det en ”cuer” eller ledare främst i danssalen som berättar för dansarna vilket steg de ska göra. När musiken spelas, och strax före taktslaget, så att dansarna har tid att reagera, namnger dansledare varje figur i koreografin. Denna ”cueing” låter oss dansa massor av danser utan att behöva memorera koreografin.

Välkommna att pröva på Round dance